Евелин Шварц с две от "момичетата" в публичния дом. Снимка: Дойче веле

Тези красавици изпълняват безропотно всички желания: 12-те "момичета" от единствения в Германия публичен дом със секс кукли. Що за хора го посещават? Репортерът на Дойче веле Чейз Уинтър надникна зад пердетата.

На една задънена уличка в тих квартал южно от центъра на Дортмунд откриваме единствения в Германия публичен дом със секс кукли. За 80 евро на час клиентите могат да наемат една от 12-те силиконови кукли, сред които има и един "хибриден" модел - с женски гърди, но с пенис. След което да се усамотят с избора си в една от стаите и да се отдадат на сексуалните си фантазии.

"Изглеждат добре, никога не боледуват и изпълняват всички желания"

Съдържателка на този публичен дом, който същевременно е и "студио за садомазохизъм", е 30-годишната германка Евелин Шварц. Решението с куклите ѝ хрумнало преди година, след като срещала все по-големи трудности да намери момичета, които говорят свободно немски език. "Чужденките, които не говорят добре немски, просто не разбират всички желания на клиентите", обяснява Евелин Шварц.

Съдържателката на дортмундския публичен дом попаднала случайно на едно видео от Япония, което ѝ подсказало идеята. Започнала с четири секс кукли, които поръчала от Китай. Но бързо разбрала, че ѝ трябват още. Сега притежава общо 12 секс кукли, всяка от които струва между 1000 и 2000 евро.

"Те изглеждат добре, никога не боледуват и изпълняват безропотно всички желания на клиента", казва Евелин Шварц и добавя, че бизнесът върви добре: секс куклите посрещат на ден до 12 клиенти, обикновено мъже, но понякога идват и жени или двойки. Съдържателката на публичния дом си има асистентка, която почиства куклите, преоблича ги и им слага грим. Фирмена тайна било как точно мият куклите, но Евелин Шварц ни уверява, че след всяко използване те биват основно почиствани и дезинфекцирани.

Що за хора идват тук?

В един онлайн форум клиент, дал 10 от 10 възможни точки на куклата Ана, споделя, че за него това било "съвсем ново преживяване". Единствената му забележка е свързана с теглото на куклата - заради нейните 30 килограма той изпитвал затруднения да я мести в желаните пози.

Някои от клиентите намират куклите за твърде пасивни, на други пък точно това им харесва - защото не им се налага да ги увещават да изпълняват по-специални желания, обяснява Евелин Шварц и твърди, че 70 процента от клиентите ѝ са потърсили поне още веднъж услугите на нейните кукли.

Сред тях имало хора от всички социални и възрастови групи - млади и стари, богати и бедни. Както във всеки друг публичен дом. "Някои просто искат да опитат нещо ново, други пък никога не са правили секс", казва съдържателката и добавя, че изискването към посетителите е да са навършили 18 години.

Сред клиентите ѝ се срещат и такива, които имат проблеми в общуването с други хора. "Тук не им се налага да гледат притеснено в земята, докато говорят", казва Евелин Шварц и добавя, че куклите ѝ посрещат и хора с опасни сексуални фантазии. "По-добре да си груб с кукла, отколкото с истинска жена."

Някои посетители на публичния дом дори развиват чувства към куклите. "Имам клиенти, които идват всяка седмица заради определена кукла и много се натъжават, ако в момента е заета", разказва Евелин Шварц.

Скоро и секс роботи?

Такива публични домове има и другаде. В Япония например са много разпространени, в Барселона също има публичен дом със секс кукли, а в Берлин предлагат доставка на секс кукла на посочен от клиента адрес.

Покрай напредъка на технологиите скоро може да се появят и секс кукли с изкуствен интелект. Но заради цената и високите разходи по поддръжката им те едва ли могат да бъдат разглеждани като алтернатива на силиконовите кукли, смята Евелин Шварц.

А Катлийн Ричардсън, професор по етика в роботиката, обръща внимание на следната тревожна тенденция: "Защо си мислим, че е нормално да имаме отношения с кукли? Навлизаме в един егоцентричен свят, който вече напълнихме със садисти - чрез порнографията, проституцията и сексуалните издевателства над деца, а сега сме на път да им дадем и секс кукли и така окончателно да им отнемем възможността да открият човешкото у себе си", смята Ричардсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase