Добри новини за българката Теодора Маджарова, която страда от онкологично заболяване! Тя и съпругът ѝ Александър ще могат съвсем скоро да тръгнат от Бразилия към Истанбул.

32-годишната жена замина за процедури при медиум, но състоянието ѝ внезапно се влоши.

Полетът на Теодора към Турция и оттам към България ще бъде на 4 или 5 май, в зависимост от потвърждението на авиокомпанията за получените пари.

"Теодора е много скромен, тих и добър човек. Още когато откриха диагнозата, тя прецени, че е по-добре да предпази близките си от тежката битка, която ѝ предстоеше. Тя измина много дълъг път. Когато чух за лечението в Бразилия бях притеснен, но вярвах, че тя е намерила нещо, което може да ѝ помогне. Тя не го е направила без да се информира“, сподели първият ѝ братовчед Дидо Колев.

Още по темата

Истината между алтернативната и конвенционалната медицина ли е и какво представлява интегративната онкология?
"Информираността е от изключително значение за здравето. Масова ситуация е хората да имат много ниско ниво на информираност. Надеждата в интегративната онкология е голяма. Това е нова парадигма, която цели рязко да подобри процеса на лечение. Хората трябва да се съветват със специалисти, а не случайни хора", отбеляза д-р Христо Дамянов от Медицински център "Интегративна медицина".

Пред Bulgaria ON AIR медикът посочи, че истината за лечението на рака е между алтернативната и конвенционалната медицина.

Председателят на фондация "Неогенезис" Елена Банова два пъти се сблъсква с рака и успява да надвие коварната болест.

"Това са изкупителните жертви на недостатъците на българската онкология. Наясно съм какво означава алтернативни терапии и никога не бих заложила на тях. Надеждността им е под 1%. Не е възможно интелигентен човек да се подведе по начина, по който семейството на Теодора се е подвело. Имахме подобен случай само преди 5 години", подчерта тя.

Банова изтъкна пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова, че алтернативното лечение е химера. Тя категорично отрече методологията на д-р Дамянов.

"Не отиваш в напреднал стадий, за да се излекуваш, а за да стопираш. Винаги търся клинично доказаното", обясни Банова.

"Коя е Банова и има ли медицинско образование, за да дава лечебни съвети на онкоболните? Хората губят надежда пред тежкото състояние на здравната система. Това, което виждам в момента няма нищо общо с очакванията ми след смяната на режима. Но хората трябва да се консултират със специалисти", заключи д-р Дамянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase