Все още няма яснота дали ще успее да се завърне у нас онкоболната българка, която е в болница в Бразилия. Теодора Маджарова е на 32 години, юрист и майка на две деца.

Тя заминала за процедури при световноизвестен медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило. По случая, за който Bulgaria ON AIR първа ви информира още в петък, работи и външното ни министерство.

За транспортирането на Теодора със специален самолет до България са необходими близо 56 хиляди евро - с полети от Сао Пауло до Париж и от Париж до София.

Още по темата

Външният министър Екатерина Захариева увери, че консулите ни в Бразилия са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да се осигури връщането на жената в България.

"От 10-15 дни се опитваме да помогнем. Първата крачка беше да я преместим в държавна болница. Нашите консули са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да може тя да се прибере, но самите лекари също се притесняват дали ще издържи полета", посочи тя пред БНТ.

"Трябва да лети с медицински екип, с техника и кислород. Очевидно жената се е влошила след сеанси - методи на лечение", каза още Захариева.

"Радвам се, когато се оценява подкрепата, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с желание за съдействие. Опитваме се да помагаме с каквото можем, доста често успешно", допълни тя.

Проучват се и други възможности за транспортиране на българката до страната ни. Съпругът ѝ Александър очаква официализирането на предложение от 30 хил. евро за полет до Истанбул, а оттам до София. Оптимистичният вариант е семейството да излети от Бразилия на 4 май.

За събирането на парите е открита банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
BG74FINV91501015043945
Титуляр: Теодора Маджарова
PayPal: alex.russanov@gmail.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase