fallback

Общ преглед

Столичани твърдят, че са били нападани и заплашвани с пистолет от мъж в Борисовата градина. Един от потърпевшите даже успял да заснеме агресията със смартфона си.

Въпросният мъж е окупирал част от парка. Белязал е дърветата в района с червени – кървави кръстове и е окачил по тях обърнати знамена, икони и свои медали.

По информация на Нова тв въпросният гражданин е Димитър Кисьов, председател на Комисията по планинско бягане към Федерацията по лека атлетика.

Срещу него са подавани множество жалби в полицията през последните месеци. Един от най-сериозните случаи, за които униформените са сигнализирани, разказа потърпевша жена.

Преди около месец и половина, разхождайки кучето си, тя се разминала с агресивния мъж, който пък носел куп знамена с дълги дървени дръжки.

Кучето на жената явно се уплашило и започнало да лае. Тогава мъжът извадил пистолет и стрелял два пъти по домашния любимец – вероятно с газов пистолет.

Потърпевшата казва, че не знае какво е било направено по жалбата й, която тя веднага подала срещу нападателя.

Човекът, който заснема разправията си с агресивния мъж, също бил заплашен с пистолет. Причината – попитал Кисьов дали той е нарисувал кръстовете по дърветата.

"Действието се случва в сряда. Направих видео, след като голяма част от напрежението вече спадна, защото вече бяхме викнали полиция. Децата се плашат. Има много знамена, които са сложени на обратно. Това не е неграмотност, а заявка за война", каза Иван Радев.

"Пита ме искам ли да ме застреля. Трима мъже се изправиха срещу мен. Тогава той извади пистолета... Заплаши да ни гръмне, започна да насочва пистолета към мен и към приятелката ми", продължи разказа си Иван.

Мъжът допълни, че този път полицията се е отзовала, но се оказало, че и мъжът с пистолета се е оплакал от тях.

"Много хора се притесняват, че той им пише обратни жалби. Хората се притесняват от лъжи и контрареакции. Вижда се как той почва да си измисля една ситуация и говори лъжи", каза Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 6 години

Ха? Ама това е сиднито! Той е!Познах по стила му на неандерталец

91

1

преди 6 години

Човека е за лечебно заведения, връзвайте го там на каишка докато не е направил някоя беля в парка.

90

Анонимен

преди 6 години

Човека е за лечебно заведение, връзвайте го там на каишка докато не е направил някоя беля в парка.

fallback