Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Десетки привърженици на "Левски" са в ареста във връзка с тежкия инцидент на дербито с ЦСКА, при който полицайка пострада тежко.

Жената бе ранена от хвърлена бомбичка и е подложена на спешна операция в ИСУЛ. Съществува опасност тя да загуби зрението на едното си око.

Полицайката се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги. Хвърлената бомбичка е счупила стъклото на вратата.
Oще по темата


Органите на реда проведоха безпрецедентна акция в сектор "Б" на стадион "Васил Левски", където по традиция се разполагат "сините" фенове. Те пропускаха зрителите един по един след щателна проверка, а заподозрените бяха отведени в районното.

"От камерите имаме описание на външния вид на извършителя. Всички, които отговарят на това описание, са отведени са разпити в районното управление. Работим по горещи следи и веднага опитваме да установим всички лица, които отговарят на описанието като дрехи и външен вид", заяви заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов пред bTV.

"Изключително неприятен, грозен инцидент. Бомбичка, самоделно направена - не говорим за пиратка. Мога да кажа, че ако нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно пораженията по колегите щяха да са по-тежки, защото бомбичката щеше да падне върху техните тела", допълни Златанов.

"Разговаряхме с тарторите от агитката на Левски, те се разграничават от това поведение. Уж ще съдействат. Но ние разчитаме на себе си да открием извършителя. Ще действаме възможно най-трудно. До момента задържахме няколко десетки лица, които отговарят на описанието. Започваме да филтрираме. Не знам на какво се дължи тази с нищо непредизвикана агресия на това лице".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 6 години

Аз ако съм шеф на МВР-то щях да направя следното - пускам цялата *** на стадиона докато се напълни до откат, след това изтеглям полицията от стадиона, блокирам всички входове и изходи, и ги оставям за 48 часа да се изтрепят. На 48-мия час влизам с палки и тези дето още мърдат ако има такива ги доутрепвам с палки в главите. Гарантирам че след това проблема ще бъде кардинално решен.

69

Shark

преди 6 години

Футболът в България трябва да бъде закрит. То не стига че са пълни некадърници тези футболисти, ами и хора получават травми и наранявания заради тях. И само пари трошат. Стадионите да се използват за трениране и спорт на деца, и без това имат нужда малките, повечето са с наднормено тегло, очила и прочее. Да станат от компютрите и да вървят да тренират. А тези некадърници ритнитопковците да вървят да работят. Н есамо да се чудят в коя кръчма ще идат довечера и с коя чалгаджийка ще спят.

68

Анонимен

преди 6 години

Как бе, герой си с постъпката си. Изкачил се е в йерархията. Знаете, че куките, прасетата, ченгетата и т.н. са мразят по подразбиране от ултрасите на отборите. И те не знаят за какво, но трябва да се мразят, да има закачка с тях, бой. Това е повече от да мразиш другия отбор. Лошо за жената, дано се оправи.

fallback