Снимка: архив, Reuters
fallback

Анализите на четири лаборатории към Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) потвърдиха британските заключения за нервнопаралитичното вещество, използвано миналия месец за отравянето в Англия на бивш руски двоен агент и дъщеря му. Това съобщи Ройтерс, като се позова на публикувано днес резюме на резултатите.

Oще по темата

На 12 март британският премиер Тереза Мей заяви, че Сергей и Юлия Скрипал са били отровени с военен тип невротоксичен агент от група отровни вещества, наречена "Новичок", разработени в Съветския съюз през 70-те и 80-те години на миналия век.

Следователите от ОЗХО потвърждават заключенията на Обединеното кралство във връзка с идентичността на токсичния химикал, използван в Солсбъри, се казва в резюмето, цитирано от Асошиейтед прес.

В него се отбелязва, че веществото е с висока степен на чистота.

В резюмето названието "Новичок" не фигурира, но се казва, че подробностите за токсина са описани в пълния секретен доклад за анализите.

Източникът на веществото не е посочен.

Великобритания обвинява Русия за отравянето, а Москва отрича да има нещо общо и подчертава, че Лондон не е подкрепил твърденията си с нито едно доказателство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 6 години

пълни глупости са това , щом е БОВ значи е много отровно , как от двамата нито един не е загинал , значи не е толкова отровно това вечество

49

Европейка

преди 6 години

Явно химиците не смеят сляпо да подкрепят политиците,не могат да кажат производителя.Сега да отиват бързо в Дума,преди Тръмп да я думне и да заличи другата фалшификация.

48

Анонимен

преди 6 години

До 42371Тровени, нетровени Вова Путин го отнесе чепатия, и това е само началото.

fallback