Снимка: Reuters
fallback

Основателят и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг призна пред Конгреса на САЩ, че компанията му не е направила достатъчно, за да предотврати злоупотреби, и поднесе извиненията си. Той заяви това в писмено изявление, чиито текст бе разпространен днес, информира Ройтерс. 

"Сега е ясно, че не направихме достатъчно, за да предотвратим тези инструменти да бъдат използвани за причиняване на вреди", посочва Зукърбърг в изявлението до комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите.
Възгледите ни за нашата отговорност не бяха достатъчно широки и това бе грешка, допълва той.

Oще по темата

Това бе моя грешка и съжалявам. Аз създадох Фейсбук, аз го управлявах и аз съм отговорен за това, което се случва, признава Зукърбърг.

Предприемачът днес се среща с американски законодатели, преди утре да започнат двудневните му изслушвания пред Конгреса.

Фейсбук бе замесена в скандал, след като вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, че британската компания Кембридж аналитика (Cambridge Analytica) е събрала личните данни на над 50 милиона потребители на социалната мрежа, за да разработи алгоритъм за анализ на политическите предпочитания на избирателите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Българина

преди 6 години

Лицемерен юдеин, все едно мерцедес да се извини че колите се чупят и че продава части за тях! Продажбата на данни е основния приход на тази фирма, продават съзнателно, какво ми се извинява, злоупотреба е целия бизнес модел

35

пуяк

преди 6 години

Няма уеб сайт в света, който не събира лични данни.

34

Анонимен

преди 6 години

Нищо не си създал! Рожба е на CIA and FBi. А ти си само пионката която ще намерят някой ден удавена в чинията на тоалетната.

fallback