fallback


Двамата затворници, които вчера избягаха от Софийския градски затвор най-вероятно са получили помощ отвътре. Това заяви бившият директор на НСО Николай Марков.

Вчера Радослав Колев, осъден на 26 години лишаване от свобода за убийство и Владимир Пелов, осъден на 30 години лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство, успяха да избягат от затвора, след като заплашиха полицаи с хладно и огнестрелно оръжие.
Oще по темата


"При бягство от такъв мащаб няма как охраната да не е намесена. Няма начин да не могат да бъдат разстреляни бягащите затворници на входа на затвора", смята Николай Марков.

"Не може да няма човек отвътре, който да не е създал предпоставка за случилото се. Нужна е спешна и адекватна реформа на цялата затворническа система", подчерта бившият директор на НСО.

Пред Bulgaria ON AIR той добави, че сегашната система не превъзпитава затворниците, а връща интегрирани чудовища.

"В затворите има безпорядък. Трябва да има разделност на изтърпяването на наказанията при общ, строг и специален режим. Виждаме провал на всичките структури. Възможно е двамата да се разделят. Стереотипите им на действие са добре известни на полицията", отбеляза адвокатът Людмил Ранелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Смешно

преди 5 години

Борянче,Борянче,интересно какъв директор е Ники Марков освен на себе си.....:) Нешо пак си се объркала...

37

sokola

преди 6 години

vsichki sa KORYMPIRNI NADZIRATELITE I DIREKTORA NA ZATVORA

36

Joko

преди 6 години

През "парадния вход"ограбиха и изнесаха държавата, та двама бандити ли няма да излезат ! Сега очаквам да уволнят дисциплинарно чистачката за назидание на всички тюфлеци !

fallback