fallback

Общ преглед

Избягалите днес двама затворници от Централния софийски затвор са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с хладно оръжие - нож и огнестрелно оръжие и са произвели три изстрела с пистолет, съобщи Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието.

Oще по темата
Назначена е проверка и тепърва ще се разбере точно при какви обстоятелства е извършено бягството и чия е отговорността, добави той.

Издирването на затворниците е започнала веднага, но по тях не е стреляно, защото затвора се намира в центъра на столицата.

Оръжието, ползвано от затворниците, не е взето от охранителите, каквато информмация се появи в началото, а придобито по друг начин, каза заместник- министърът.

Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки. Сред вещите, които е трябвало да бъдат внесени в затвора, е имало и телевизор, който е сред вещите, които са в списъка за получаване.

Проверката на надзирателите се прави по методика и тя ще бъде спазена, каза Николай Проданов. Българските затвори имат повече от 100 години история в и тази рамка има многобройни бягства, посочи той. По думите му вероятно пред затвора са ги чакали техни близки, които са им помогнали да избягат.

В 15:45 ч. днес двама затворници са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и са осъществили бягство, съобщи по-рано пресцентърът на Министерство на правосъдието.

Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство и Владимир Пелов Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР, уточниха от МВР.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. На сайта на МВР са качени снимките на двамата избягали затворници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 6 години

Вече знам какво ще има в "Prison Break" сез. 10:Чистачка гони затворниците!

82

@@@

преди 6 години

До Емигранти:Внимавай какво си пожелаваш!Един ден,да не се наложи да ближеш там,където най-много си плюл!Нищо лично,казвам го от опит!

81

Добро Утро

преди 6 години

България е слабото място във цялото ЕС .Всички искат да ги осъждат в БГ и после изчезват на разходка из Малдивите ,Хавай ,Доминикана и тн .

fallback