Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева вдигнаха на крака публиката в залата със своето изпълнение и получиха оценка от 20.850 точки (12.300 за трудност).

Това е второ златно отличие за възпитаничките на Весела Димитрова след титлата в многобоя снощи.

Сребърното отличие стана притежание на ансамбъла на Япония с 19.800 точки (12.000 за трудност). Италия спечели бронза с 19.650 точки. Ръководството на италианския тим подаде контестация за оценката, но тя беше отхвърлена, предаде БТА.

По-късно днес са финалите на бухалки и лента при жените, както и на три топки и две въжета при ансамблите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Онзи от Хасково, дето пада, в момента е 5-ти в света. За сравнение в далечната 94-та, ония дето се фукат до днес с този последен успех за българския футбол, бяха 4-ти. А той е паднал до 5-то място. О, ужас! И Славчо трудно ще вземе тези момичета в балета, защото по времето, когато той ще падне от екран, те още ще се състезават. За сегашния му балет - или добро, или нищо. В случая - нищо.

20

ФЕН

преди 6 години

Браво момичета? Големи сте! Жалко , че през последните години рускините наложиха техния стил-техничния! Българският-художествения се загуби! Сега худ. гимнастика все повече заприлича на жонгльорство! Отличният жонгльор печели! Рядко вече музиката е приятна мелодия, а сбор от звуци, които зрителят рядко може да свърже с съчитанията! С огромно удоволствие отново гледах записи на А.Раленкова, М.Петрова, Диляна и Лили ! Това според мен е художествената гимнастика

19

Браво

преди 6 години

Браво на успехите! Това се нарича успех, не нон стоп писанията за оня от хасково дето пада от 140я в листата.

fallback