Снимка: Reuters, архив
fallback

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че изкуственият интелект "може напълно да заплаши демокрацията", ако не бъде контролиран. Но той допълни, че дигиталните алгоритми трябва да направят публичните и частните услуги по-ефективни. Според него технологията трябва да бъде открита за обществен контрол, за да има доверие към нея, предава Politico, цитира "Фокус".

"Ролята ми не е да блокирам тази промяна, а да обучавам хората да имат възможност в новия свят", заяви Макрон. 

"Изкуственият интелект може да направи революция в сферите на енергетиката, отбраната, транспорта, финансите и медицината, но хората могат да отхвърлят иновациите, ако не им вярват", предупреди той.

Президентът заяви, че всичките алгоритми на изкуствения интелект, които правителството му създава, ще са открити за обществен контрол, за да се намали заплахата за демокрацията. Това равнище на прозрачност ще се прилага и върху алгоритмите, развивани от компаниите, които получават средства от френските власти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 6 години

Ами да я заплаши нещо най-после тази демокрация,която се е развилняла не само да заплашва целия свят,ами и да създава планини от трупове!!!А най-добре да вземе,че да я унищожи,заедно с нейните така настървени оръженосци!Че Светът най-после да си отдъхне от всякакви мерзости и от този ДЕМОНОкраДичен поход, срещу Човечеството!!

95

Анонимен

преди 6 години

Много серт им идва на тея чиновници заплахата да им изчезне демокрацийката. Че ще спре кльопачката ако някой им вземе властта и ги настани в апартаменти с решетки.

94

Unkin

преди 6 години

Teroristichnite hyper agresivni reklami s lajlivo sadarjanie sa oste po silno ubiistveni za jivoga na europeiskite grajdani, te ni troviat mnogo poveche jivota po eu tv canali, eu radio canali, eu vestnici, magazini, pazari....

fallback