Снимка: БТА
fallback

Диалогът на Анкара с Москва е преимущество за страните от региона, включително Балканските. Това заяви министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм в разговор с журналистите след двудневното си посещение в Босна и Херцеговина, предава Anadolu Agency.

Според думите на турския премиер, Турция и Русия са две съседни страни и техните отношения не могат да оказват негативно влияние на процесите в региона, включително в Босна и Херцеговина. "Напротив. Позитивните отношения на Анкара с Москва само влияят положително на региона“, подчерта Йълдъръм, цитиран от "Фокус".

Той бе категоричен, че диалогът с Русия не означава напрежение във връзките с Вашингтон.

"Отношенията с Русия са едно, а връзките със САЩ – съвсем друго. Турция се застъпва за мир и стабилност на Балканите, Южен Кавказ, Централна Азия и Близкия Изток. Хуманитарните драми и потоците от бежанци трябва да бъдат прекратени", заяви той.

Според думите на Йълдъръм, между Турция и САЩ има разногласия относно Сирия. "Разногласията между Анкара и Вашингтон по въпросите на противодействието на тероризма в Сирия не са тайна. Вашингтон сътрудничи в Сирия с групировки, които Анкара смята за терористични. Турската страна при всяка възможност напомня за това на САЩ", поясни турският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

До 14Няма да е важно защото няма да съществува света,професоре

29

АХИЛ ПЕТРАКИС

преди 6 години

ДНЕС ТУРЦИТЕ ЩЕ ЦЕЛУВАТ РЪКА НА НАШИЯТ ВИЗАНТИИСКИ ПАТРИАРХ ВАРТОЛОМЕОС 2, ИИСУС ОБИЧА ГЪРЦИЯ .

28

Анонимен

преди 6 години

Ако САЩ и Русия си направят атомна война интересно на коя страна ще застане Ердоган?

fallback