Снимка: Reuters

Няма ад и грешниците не страдат вечно в него! Това твърдение приписа на папа Франциск журналист от италианския в. "Република", взел интервю от светия отец.

Според светия отец след смъртта душите на хората, които се покаят, получават опрощение от Бог.  Онези, които не се покаят, не могат да бъдат опростени и изчезват.

"Адът не съществува. Онова, което съществува, е изчезването на грешните души", е обобщил Франциск, според журналиста, пише ДПА, цитирана от "Монитор".

Журналистът, интервюирал папата, е Еудженио Скалфари. Той 93-годишен атеист, който редовно размишлява за вярата и религията и който има достъп до главата на Католическата църква.

Истинността на други изказвания, приписвани от журналиста на папата, обаче често се подлага на съмнение, особено след като Скалфари призна, че никога не използва диктофон по време на интервютата.

В отговор на новото интервю на папата, публикувано във в. "Република", пресслужбата на Ватикана публикува изявление, в което казва, че цитатите, използвани от Скалфари не могат да бъдат директно приписани на папата, а са "възстановка по памет".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase