Снимка: Булфото
fallback

България загуби с 0:1 от Босна и Херцеговина в контролна среща, играна в Разград, съобщава Gol.bg.

Първото полувреме срещата в Разград беше интересна и "лъвовете" създадоха няколко отлични голови ситуации, които не успяха да оползотворят. В средата на полувремето след грешка в защитата ни Васил Божиков си вкара автогол, а в самия край на частта той пропусна да удвои преднината на Босна.

След почивката играта се накъса, интересните положения липсваха, нов гол не падна и така националите ни паднаха в първия си мач за 2018 година с 0:1.В 87-ата минута пък Мартин Райнов беше изгонен за втори жълт картон. В понеделник България ще изиграе нова контрола, а съперник е воденият от Станимир Стоилов-Мъри отбор на Казахстан.

Петър Хубчев експериментира със схема 3-5-2, като централните защитници бяха Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков. Михаил Александров и Петър Занев покриваха фланговете, Спас Делев очаквано поведе атаката на нашите.

Той беше подпомаган от Ивелин Попов и Ивайло Чочев. Тодор Неделев и Станислав Манолев седнаха на пейката, до тях бяха и дебютантите Камен Хаджиев, Иван Минчев и Кирил Десподов. За гостите титуляри започнаха големите им звезди Миралем Пянич и Един Джеко, както и Сеад Колашинац.

В началото на мача "лъвовете" разчитаха на дълбока преса и бързи контри и при една от тях Спас Делев отправи първия точен удар, но Ибрахим Шехич улови без проблеми. Малко след това Ивайло Чочев засече с глава центриране от корнер, но над напречната греда.

България продължи да създава по-опасните положения в сблъсъка и след четвърт час игра Ивелин Попов с чудесен пас изведе Делев, който засече с едно докосване и гредата спаси гостите. При атака обаче е имало задача, която беше маркирана с известно закъснение.

В средата на полувремето Босна откри при първата си добра комбинация в предни позиции. При нея се видя, че синхронът в защитата ни при схема 3-5-2 липсва, левия фланг се оголи, което позволи на Сеад Колашинац да центрира успоредно на голлинията. Там Кенан Кодро се измъкна, топката докосна Васил Божиков и влетя в мрежата на Пламен Илиев за 1:0!

След гола "лъвовете" продължиха с опасните си атаки и пропуснаха два бързи шанса да възстановят равенството. Първо Попето с пас като по учебник изведе Делев на отлична позиция, той шутира, но вратарят изби. 120 секунди по-късно Мишо Александров беше изпуснат отдясно в наказателното поле, но ударът му беше слаб и не затрудни Шехич.

Прочети всичко по темата в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

sdefsd

преди 6 години

Има ли още ***, които си мислят, че има футбол в България??? хахахха вие нормални ли сте??? Футбол вече няма, и то за добро. Само дават пари на полу-грамотни ***. Бойните изкуства е истината. Футбола трябва да стане само за жени - фитнес.

49

Анонимен

преди 6 години

Как няма да паднат ЛЪВОВЕТЕ СЪС котешки опашки.Те играят срещу две държави ,срещу два отбора.

48

Анонимен

преди 6 години

Хубчев,не че разполага с много опции ,но пак извика грешните хора ! Не може да си нареди състава , няма облик ! Има много кадърни млади момчета,но няма кой да им даде време и внимание ! Михайлов вън от БФС!

fallback