Снимка: Reuters

Общ преглед

Пуснати са заложниците, взети в супермаркет в Треб, Южна Франция. В магазина е останал човекът, извършил нападението, и един полицай, съобщи Ройтерс, цитирайки кмета на града. Първите съобщения бяха, че заложниците са били осем.

По-рано днес мъж, който каза, че е от групировката Ислямска държава, взе заложници в супермаркет в Треб. Очевидец твърди, че той викал "Аллах акбар", влизайки в магазина.

По информацията на медиите похитителят е поискал освобождаването на арестувания за атентатите в Париж от 2015 г. Салах Абдеслам.

Френският премиер Едуар Филип нарече ситуацията "сериозна", съобщи Франс прес. За града е заминал вътрешният министър Жерар Колон.

Още по темата

Според различни френски медии има един или двама загинали при инцидента. Според вестник "Депеш дю миди" поне един човек е убит. Командирът на жандармерията Жан-Валери Летерман каза, че е много вероятно един човек да е загинал, но засега не може да бъде извикан лекар, който да потвърди информацията. Съобщава се за един или двама души, ранени при стрелба.

Номерата на автомобила, с който нападателят е пристигнал до супермаркета, е свързан с човек, известен на френските спецслужби, съобщи телевизия LCI.

По данни на очевидци мъжът е бил въоръжен с огнестрелно и хладно оръжие, носел е и гранати.

Случаят се разследва от контратерористичната прокуратура.

Преди това по информация на френски медии час по-рано същият човек близо до град Каркасон се опитал да блъсне с автомобил група полицаи. Той открил огън, ранявайки един от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase