Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Служители на ГДБОП задържаха мъж, издирван с червена бюлетина на Интерпол, съобщиха от МВР.

Той бил търсен от 2011 г. за извършени сексуални престъпления срещу деца в САЩ.

В хода на разследваното било установено, че задържаният е от Великобритания.

За да прикрие престъпленията си, той сменил имената и документите си за самоличност, както и коригирал коренно визията си.

За да бъде открит, служителите на ГДБОП приложили основно компютърни ресурси и способи. До задържането му се стигнало след двумесечно взаимодействие между представителството на ФБР в България, отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП, колегите им от Велико Търново и сектор "Издирване" - ГДНП.

В хода на задържането му са открити и иззети три компютърни конфигурации, използвани от мъжа за сваляне и разпространение на материали с порнографско съдържание с участие на деца на видима възраст под 10 години.

Оперативните действия са били тясно координирани и с Върховната касационна прокуратура и Окръжната прокуратура във Велико Търново. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

видео терор в BG

преди 6 години

всички деца в ясли ,градини и училища са ежедневно ежеминутно увреждани от тежко вредна педофилска техника..закупена и инсталирана с хиляди милиони ограбени нагло от народа.Техниката е незаконна има ЗАБРАнА НА ОСНОВНИЯ ЗАКОН..МОмичетата се познават видимо, че с а облъчвани и снимани от педофили през наличната техника по специфични увреждания на майчини орани и зеницина очите.

10

Анонимен

преди 6 години

Тя и Тереза Мей е педофилка , лизнува се с младо момичета ..да обвият Путин в изтичане на сензитивна информация... Британец =педофин --не мога да повярвам че е истина

9

Анонимен

преди 6 години

Сега ще обвинят Путин, ще изгонят още руски дипломати от Лондон и съвсем ще се откажат от световното.

fallback