Снимка: Reuters
fallback

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг призна днес, че социалната интернет медия е допуснала грешки, които са позволили данни за абонатите й да попаднат в аналитичната фирма "Кеймбридж аналитика", и обеща компанията да направи промени, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Зукърбърг пусна първия си коментар по случая, сринал акциите на компанията на борсите. Той каза, че неговата компания ще анализира всички приложения, които са имали достъп до голям обем лични данни преди направените през 2014 г. промени, като дори добави, че най-важните мерки, които позволяват да се избегнат конфузни ситуации като тази с "Кеймбридж аналитика", вече са били взети още преди повече от година.

"Ние имаме отговорността да защитаваме вашите данни и ако не можем - тогава не заслужаваме да ви служим. Опитвам се да разбера точно какво се е случило и как да се уверите, че това няма да се случи отново. Добрата новина е, че най-важните действия, за да предотвратим това да се случи отново, вече сме взели преди години. Но също така направихме грешки, има още какво да се направи", заяви той.

Скандалът с "Кембридж Аналитика", компанията, която по време на предизборната кампания е извършвала консултантска дейност за Тръмп, гръмна в петък заради съобщения на вестниците "Ню Йорк таймс" и "Обзървър", че по неправомерен начин е придобивала данни от потребители на Facebook. Социалната мрежа да забрани на компанията да присъства на нейната платформа, а британските власти - да поискат обяснение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Един

преди 6 години

Бил си признал грешки, а га яде кифтетата за милиарди не рева!

20

МММ

преди 6 години

Работя и живея във Великобритания. Тук се *** да тропат срещу Русия. Миналият ден най-големият медиен гигант реши да манипулира една въпросна снимка с Джереми Корбин, лидерът на Labour-ите, само и само да прилича повече на комунист, да го изкарат, че има връзки с Русия при което от BBC отричат, че са манипулирали снимката, при която той дори е "поставен" пред Кремлин.Друг е въпросът, че англетата станаха за посмешище. Първо изборите, сега Скрипал. Замислете се, хора.

19

Анонимен

преди 6 години

До даБъркаш системата - не е комунизъм и следенето (липсата на лична свобода) не е измислено от държавите с комунистическа икономика....

fallback