Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От ГДБОП предлагат в България да се създаде регистър на осъдените за педофилия. Пропуск в закона позволява на всеки, изтърпял наказание за това престъпление, свободно да се придвижва и да има достъп до деца.

Мъж на възраст между 20 и 50 години, с добро образование и приличен начин на живот. Работата му често е свързана с деца или в близост до тях – това накратко е описанието на педофила, сочат данните на ГДБОП.

Жертвите му са на възраст от 8 до 16 години. И макар че профил в социалната мрежа не може да се регистрира, преди детето да навърши 13 години, това оказва се съвсем не е проблем, съобщава Bulgaria ON AIR.

В последните години децата имат неограничен достъп не само до социалните мрежи, но и до глобалната мрежа като цяло.

Дори фактът, че родителите говорят с децата си за безопасното общуване в интернет, жертви на педофилите стават вече и 8-годишни деца.

Всичко започва като най-обикновено общуване онлайн. Ако осъдените за педофилия у нас бъдат регистрирани, то всеки работодател ще може да провери какви хора наема, особено ако дейността е свързана с деца, смятат от МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 6 години

Няма връзка по темата.става въпрос за педофилия не за етноси и социални помощи!за това как един мъж се възползва сексуално от момиченца или момченца!!!

51

Анонимен

преди 6 години

Леле, научих нещо ново. Всичките ***, които правят деца на 13-14 годишни са между 20-50 години, с добро образование и приличен начин на живот. Обяснете ми моля ви се, защо тогава са на социални помощи?

50

Добри

преди 6 години

До ДО ПЪРВИЯ КОМЕНТАРМн добър въпрос, родителите трябва НА ВСЯКА ЦЕНА да пазя децата си от всички злини на света! До Плачещата Дева, ще плачеш още много с това нехайно поведение, при това два пъти да допуснеш подобно нещо, срамота. Пазете се хора!

fallback