Снимка: Reuters
fallback

Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение, съобщават медии в Германия, цитирани от БНР.

Контролът по вътрешните граници трябва да продължи, докато ЕС не съумее да опази външните си граници, заяви министърът в интервю за неделното издание на в-к „Ди Велт“.

Според баварския политик граничният контрол по границите на Германия дори трябва да се засили. По думите на Зеехофер гранична полиция има и други функции, освен да отблъсква нелегални мигранти.

ЕС настоява, контролът по вътрешните граници в Шенгенската зона, който бе въведен като извънредна мярка през 2015 г., да бъде отменен през май.

Освен Германия и Австрия, граничен контрол въведоха и Дания, Швеция и Норвегия, която не е член на ЕС, но е част от Шенгенското споразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

The Big Щепсел

преди 6 години

ГЕРБ да върнат "Кореком" и да направят със закон "Всички жени - общи" и нема а мръдна от тука.

27

Анонимен

преди 6 години

Искаме в Шенген! Но него ще го бъде ли? HE

26

фон Майнщофен

преди 6 години

До АнонименАз па като гледам Наполеон го няма Третият райх също а за СССР да не говорим.Докато *** си е тука поочукан посмачкан ама живурка а бъдещето на Германия са съмнителни тъмни субекти а за Франция Италия Холандия и Англия те са си вече халифати!

fallback