Наталия Поклонская. Снимка: архив, Reuters
fallback

Украйна по-скоро ще се обедини с Русия, отколкото да си върне Кримския полуостров, смята депутатът в руската Държавна дума Наталия Поклонская, която е бивш прокурор на Крим.

"Това просто е невъзможно /връщане на Крим в Украйна/. Украйна по-скоро ще се върне в Русия", каза руската депутатка в Ялта в отговор на въпрос дали допуска връщане на Крим на Украйна.

При това Поклонская нарече Украйна "руска". "Украйна е руска... Да възроди традициите си, да укрепи културата си е възможно само тогава, когато Украйна се върне наистина, както това е било исторически, в Русия. Ние сме една страна, ние сме един народ", каза Поклонская, цитирана от ТАСС.

Според нея Украйна не бива да се надява на западните си партньори в развитието си.

"Украйна с нейните традиции, култура и език не е нужна на никакви западни партньори. Те биха искали да плюят на украинските грижи, традиции, песни, език. А ние не. Ние сме един народ... Затова и се развиваме заедно и ще процъфтяваме заедно напук на враговете", добави Поклонская.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

263

Анонимен

преди 6 години

Руската наглост е безкрайна.

262

Депутато

преди 6 години

Руския депутат,никой не го интересува какво мисли! Русия е пред разпад и ще губи още територии! Време е тази крайно враждебна страна,да бъде навряна в ъгъла!

261

Анонимен

преди 6 години

Колкото на нас запада помага за развитието на нашите културни ценности толкова и на Украйна ще помогне. С джингълбел и халлоуин напред към новите български ценности.

fallback