Снимка: Архив

Атанас Георгиев, познат и като Гаргата, е сред арестуваните - общо петима души след снощния скандал на пътя. Екшънът се е разиграл в столичния кв. "Бояна", където джипът на Гаргата и друг автомобил се ударили.

По първоначална информация Георгиев и спътниците му пребили шофьора и го накарали да подпише двустранен протокол, че той е виновен за инцидента. След това мъжът подал сигнал в полицията, а Гаргата и хората му били задържани.

Пребитият снощи шофьор в София е сменил показанията си, защото му е оказван натиск. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в парламента.

Още по темата

"Лошото е, че този, който е пострадал започва да обяснява други неща. Вероятно е имало някакъв натиск. Казвам колко е трудно да се работи с такива хора", заяви министърът, цитиран от "24 часа".

"На повърхността всичко е ясно – едни лоши господа пребиват един добър гражданин, който си кара колата. Те го удрят отзад и го карат да подпише протокол, че той е виновен. Безобразие! И той започва да дава заден, човекът е притиснат, наша задача на полицията е да направим така че той да удостовери истината", допълни Радев.

И петимата биячи били криминално проявени

"Известни са. Включително и този, който е най-познатият на службите", каза още МВР шефът, визирайки Гаргата.

Засега разследването се води за хулиганство. Преди седмица Гаргата и още трима души бяха арестувани по обвинение в групово изнасилване. На първа инстанция съдът ги пусна срещу различни гаранции.

Срещу Георгиев има и висящо дело в спецсъда. Той е обвинен, че е бил лидер на банда за разпространение на кокаин в София, Разлог и Банско. Гаргата има и дело за хулиганство на пътя.

Според обвинението през ноември 2014 г. след скандал на пътя той наплюл шофьор, отворил багажника на колата си, заплашил го с брадва и му казал да влиза в багажника.

По този процес Георгиев е оправдан на първа инстанция преди месец, но решението не е влязло в сила. Само месец след скандала на пътя през ноември колата на Гаргата е запалена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase