Снимка: Reuters

Катастрофиралият в Иран турски частен самолет се е повреждал и преди във въздуха, твърди сестрата на Мелике Кувет, една от двете жени пилоти, управлявали самолета при злополучния полет, пише в. "Ватан".

Илкнур Кувет Чевик споделя, че по думите на сестра й самолетът на "Башаран холдинг" се е повреждал и при два други случая преди това по време на полет.

Мелике Кувет споделила това пред нея седмица преди инцидента. За първи път самолетът се повредил по време на полет до Париж, а след това още веднъж, докато пътувал за Трабзон.

Още по темата

"Няма да оставя тази работа така", закани се Илкнур Кувет Чевик.

При катастрофата загубиха живота си всички на борда на летателния апарат - осем приятелки, връщащи се от моминското парти на едната, и трима души екипаж.

По-късно се оказа, че освен на дъщерята на турския бизнесмен Хюсеин Башаран - Мина Башаран, в следващите месеци брак е предстоял и на други жени от компанията, а сред тях е имало и бременна жена.

Оказало се също, че стюардесата по време на полета Еда Услу е летяла вместо сестра си Ела Услу, която я помолила да се сменят. Двете работели като стюардеси за една и съща фирма. След като научила новината за катастрофата, Ела Услу била приета в болница, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase