Снимка: архив, БулФото
fallback

Цените на имотите в цялата страна бележат плавен ръст от 6% до 8 на сто през 2017 г. Това каза Калоян Богданов, маркетинг мениджър в агенция за недвижими имоти, пред БНТ.

Ръстът се отчита в големите градове, отбеляза той, докато в малките градове ръстът е доста по-нисък.

Търсенето на имоти се е увеличило заради спада на лихвите по кредитите, обясни експертът, като посочи, че те са на едно ниско историческо ниво.

Заплатите в страната плавно вървят нагоре, а и от години има интерес към големите градове.

Цените на наемите също вървят нагоре, подчерта той, особено на местата с аутсорсинг и IT компании. Повишаването на цените се дължи отчасти и на директните полети на нискотарифни компании до големите градове в България.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 6 години

не мога да хвана аз - надуват или издишат. Мисля, че удариха върха и сега се опитват да позадържат там, но трудна работа. Колко пък народ да има в тази държава готов да се зароби с нещо да го изплаща 35 години, при условие, че се топим? София расте от вътртешна миграция и като спрем да се преселваме, а при условие, че и сега са празни една четвърт от жилищата в София и половината около? Купувачите не могат да смятат, Европа било.. хах-хах, не сте ли виждали каруци на светофара в 20 годшн..

40

По два за лев

преди 6 години

Ако няма къде да живеете купувайте, но като инвестиция е обречено на загуба. Прогнозата на статистиката е че след 25 години ще сме 3,5 млн. Измираме, не раждаме и продължаваме да емигрираме. 2 млн. емигранти ще наследят поне 1 млн. апартаменти от родителите си, от които ще трябва да се освободят. Голямо поскъпване на апартаменти ще пада - по два за лев.

39

Анонимен

преди 6 години

През ден се пишат такива подвеждащи статии.Ако има балъци нека се набутват на тези цени на имотите в София, да ги изплащат 40 год.ако не и повече.

fallback