Снимка: архив Reuters
fallback

Съветник на президента Реджеп Ердоган направи провокативно изказване по адрес на Гърция за съдбата на островите Имия.

Искрите между двете държави прехвърчат отново след като неотдавна самият Ердоган каза, че в ексклузивната икономическа зона ЕИЗ на Кипър не може да се прави нищо без позволението на Анкара.

Oще по темата

"Искат да изпробват решимостта ни? Ние каним Гърция да отиде на (островите) Имия. В случай, че нещо подобно се случи, ние ще ги защитаваме до смърт. Ще направим това веднага щом нашият лидер, президентът Ердоган, ни нареди", заяви съветникът Игит Бюлут в интервю пред турската държавна телевизия TRT, пише "Фокус".

Това не е първият случай, в който главният съветник на Ердоган предизвиква Гърция с изказвания за Имия, припомня електронното издание на гръцкия вестник Protothema.

Преди един месец той отправи директни заплахи към гръцкия премиер и министрите от правителството му. По време на телевизионно шоу той заплаши, че "Атина ще усети гнева на Търция по-силно и от Африн. Ще счупим ръцете и краката на служебните лица, премиера или всеки министър, който посмее да стъпи на Имия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Manson

преди 6 години

Тези си оправиха бакиите ..тръгнаха да оспорват острови ,мострови .,та те не могат 100поколения да изплатят заемите ,дори да си продадат държавата и всичко живо в него.

144

Анонимен

преди 6 години

Само още малко !Идваме фъски зализани.

143

Анонимен

преди 6 години

Да идваме !Пуйки оскубани

fallback