fallback

Общ преглед

Днес в Италия се произвеждат парламентарни избори, на които се очаква възход на популистки и крайнодесни партии и е възможно в следващия парламент да няма стабилно мнозинство, предаде Франс прес.

Право да гласуват за Камарата на депутатите (долната камара в парламента) имат 46,6 милиона италианци, а за Сенат - 42,9 милиона. За да могат да гласуват за Камарата, гласоподавателите трябва да са навършили 18 години, а за да гласуват за Сенат, те трябва да имат навършени 25 години.

Изборният ден продължава до 23.00 ч. местно време (полунощ българско време).

Публикуването на проучвания на избирателните нагласи е забранено в последните две седмици от предизборната кампания.

В последните публикувани, в които се отбелязва наличието на милиони колебаещи се, дясната-крайнодясна коалиция на Берлускони води с 37 процента, следвана от популисткото "Движение 5 звезди" с 28 процента, левоцентристката коалиция около управляващата Демократическа партия с 27 процента и лявото движение "Свободни и равни" с 6 процента.

Според експерти за получаване на абсолютно мнозинство в парламента са нужни между 40 и 45 процента от гласовете при новата смесена избирателна система, която комбинира пропорционален и мажоритарен вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Италианско порно

преди 6 години

Петима мъже и една жена в креватна схватка.

12

избори

преди 6 години

Ще спечели Матео Салвини. Италианците макар и да не са расисти им писна от мюсолманите и тяхната "културата". Не може да сереш в залесените площи с цветя и да си миеш *** във фонтаните.

11

хахаахаххааа.....

преди 6 години

До Анонимен 1 а не, само тиквун-тиквун, нали?

fallback