Снимка: pixabay
fallback

Когато имаме храни, които възнамеряваме да съхраним за по-дълго, ги поставяме във фризера. Това е най-лесният и удобен начин да запазим продукти за дългосрочно ползване.

Някои храни обаче не трябва да бъдат замразявани. Престоят им във фризера уврежда тяхната структура и разваля вкусовите и хранителните им качества.

Кои са тези храни?

Прясно мляко

Много съвременни майки се осланят на фризера, когато трябва да съхраняват задълго кърмата си. Хора, които пък се снабдяват с домашно прясно мляко в големи количества, също ползват фризера като начин да запазят прясната продукция дълго време.

Млякото обаче не трябва да се замразява, защото водните и протеиновите му молекули се разделят при минусови температури. Ето защо след размразяване то губи качествата си, дори лесно може да се пресече.

Картофи

Картофите съдържат големи количества вода в състава си. Затова след размразяване те омекват и се скапват лесно. Освен това вкусът им не е същият.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

по Бай Тошово ли страдате

5

Сп??нс

преди 6 години

Едно време се продаваше прясно, и след 11ч в магазина трудно се намираше.Фризери нямаше и не оставаше за замразяване

4

Анонимен

преди 6 години

Ако млякото е истинско няма да му има нищо. Но ако е от прах и натъпкано с консерванти ще го изхвърлите. Помня как бабите по селата като издоеха кравите млякото го сваряваха а то надигаше капака на тенжерата щото каймака искаше да излезе! Пълнеха алуминиеви гюмове и го изкарваха навън в мразовитото време. Това мляко от магазините на мутрите да сте го виждали да има каймак? Има таратанци.

fallback