Снимка: Free images
fallback

По последни данни на Евростат 12% от работещите и 56% от безработните у нас са застрашени от бедност. Това обаче са данни, които отчитат нивата на доходите в конкретната страна в ЕС, като в Германия например линията на бедност е много по-висока, а, погледнато в глобален мащаб, линията на бедност, измерена в долари, у нас е много по-ниска от страни като Индия и Пакистан например.

Това коментира икономистът Георги Ганев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Като цяло, посочи гостът в студиото, стандартът на живот у нас расте през последните години.

Проблемът, произтичащ от последното изследване на Евростат, се крие в това, че изследването е зададено така, че не позволява сравнение с предходни периоди.

„Това стана, защото се променя методологията на извадката. Тези данни се базират на допитване до хората, а не на данните за доходите на всички българи.“ 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Румен

преди 6 години

Как не можете едно изречение да напишете без грешка?На български!И да не сте анонимен,абсурдистан,dog,Щерю,Грую...Да имате мнение и да застанете с името си зад него?И да спрете да искате някой "чорбаджия" да ви ДАВА пари,само защото сте дошли на работа.Спрете да искате,направете си фирма,нещо ваше и плащайте на работниците си по 5000 юева заплата.Нали е лесно да си "чорбаджия"Направете го.Или ще си останете с цъкането на минусчета?Ехх,на всякоо минусче да ви растеше раплатата,ехх!

23

Анонимен

преди 6 години

кво стана който не знае англииски да мере от глад, това като възпитателни средсто по метода на Павлов ли е?

22

Абсурдистан forever

преди 6 години

Докато пишман-бизнесменчета като Руменчо съществуват и докато бг.територията се ръководи от пребоядисани комунисти и отрочетата им ще е мизерно прокълнато място блато за живот и работа.Отдавна трябваше да е въведено минимално ПОЧАСОВО плащане както е навсякъде на запад.Това е началото-без него вече 28 години само се дълбае дъното и се пази статуквото при което пребоядисаните са все навърха.Нормалната държава защитава населението,личната собственост и националните интереси,а бг.е само територия.

fallback