Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Информатор предупредил през 2013 г. ръководството на най-голямата банка в Дания, че членове на семейството на руския президент Владимир Путин и руска разузнавателна агенция използват естонския клон на банката за пране на пари, съобщи датски вестник, цитиран от Асошиейтед прес.

Според изтекла информация от вътрешен доклад ръководството на "Данске банк" е знаело, че нещата са много по-сериозни, отколкото било обявено първоначално, посочва всекидневникът "Берлингске".

Вестникът отбелязва, че през 2013 г. "Данске банк" е закрила 20 сметки на руски клиенти след разкрития, че естонското й подразделение може да е въвлечено в незаконна дейност. По онова време самоличността на клиентите била запазена в тайна.

Вестникът споделил подробности за схемата с група журналисти, разследващи случаи на корупция.

Засега няма коментар от датската банка.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 6 години

А Баце къде пере пари ?? И ТО НАШИТЕ ПАРИ ?? Оставете ги другите !

74

:):)

преди 6 години

Една Баба каза че една Няма баба казала на една Глуха баба че...Егати и новините!И как ще се борите с руската пропаганда със скалъпени неистини?направо ще ви отвеят!

73

Крим е рукски

преди 6 години

До Крим не е рускиГрешиш много и клеветиш! Крим е руски от времето на Екатерина Велика, плешивецът Никита Удрящият с обувката го даде на сглобената оттук и там УССР и сега по волята на народа отново се върна в Руската федерация. Сега разбра ли?

fallback