Снимка: Дарик

Общ преглед
35-годишният мъж от тополовградското село Орешник Иван Пачелиев - Димончето, който бе задържан снощи от спецчасти, днес сутринта е изваден от ареста и върнат в селото си за следствен експеримент.

Мъжът е имал разрешително за оръжие, издадено от друга страна членка на ЕС, каза директорът на МВР Хасково Ангел Цанков.

Още по темата

В акцията по задържането му участваха над 80 души, съобщава Нова тв. МВР пояснява, че мащабът на операцията е такъв, за да не пострадат цивилни или полицаи.

В момента сапьори проверяват двора на къщата му за взривни устройства. Поводът за това е реплика на Пачелиев по време на спецоперацията, че е приготвил много изненади за служителите на МВР.

В началото полицията посетила дома на Иван по преписка на Софийската районна прокуратура за заплаха към друг човек. Едва тогава той се барикадирал в дома си и заплашил служителите на реда в оръжие.

Мъжът е служил във Френския легион и е бил обучен да борави добре с огнестрелно оръжие и боеприпаси. Цанков не изключи мъжът да е обучаван и от българските институции.

Хората в село Орешник са учудени от действията на мъжа. Споделят, че след смъртта на родителите си Иван живеел сам. Понякога стрелял с оръжията си, но не бил заплаха за околните.

Пачелиев бе задържан след като откри стрелба по полицаи, а след това се барикадира в дома си. Напрежението ескалирало след като полицаи са пробвали да го отведат за разпит по разследване на Софийска районна прокуратура.

Днес прокуратурата се очаква да повдигне обвинение на Димончето за възпрепятстване работата на полицаите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар