Снимка: Dnes.bg
fallback

60-годишен мъж от Свети Влас, участник в схеми за ало измами, е арестуван край Ветово при спецакция на криминалисти от Бургас и русенското градче.

Никола К. е задържан зад волана на "Фолксваген Шаран" с бургаска регистрация. Близо 29 000 лв. са открити в колата, иззет е и мобилният телефон на бургазлията, както и автомобилна навигация.

Според уговорка с непознат, с когото Никола държал връзка по телефона, парите трябвало да бъдат занесени в Румъния.

Никола, който изпълнявал роля на муле на ало измманиците, се разследва за общо пет случая, уточниха от полицията.

Най-фрапиращ е този с 65-годишна бургазлийка, която хвърлила в кошче за боклук на ул. "Гурко" торбичка с 24 185 лв.

Жената била подмамена по телефона, че по този начин съдейства на полицията за задържане на ало измамници. Тя отишла в банка в центъра на Бургас и изтеглила парите. Служителката се усъмнила и предупредила, че може би става въпрос за измама, но 65-годишната жена я излъгала, че парите й трябват за ремонт на жилище.

По-рано същият ден Никола прибрал 4800 лв. от 81-годишен бургазлия, отново измамен по схемата "оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници".

При проведените допълнителни полицейски действия е установено, че 60- годишният мъж от Св.Влас е съпричастен към още телефонни измами, при които 79-годишен дядо дал 4500 лв., 86-годишен бургазлия олекнал със 7560 лв., а 81-годишна жена предала 2400 лв.

Задържаният направил пълни самопризнания по случаите, като описал механизма на извършените измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Синдикалист

преди 6 години

Беден, изнемогващ български народ. Интересно какъв коментар ще дадът от синдикатите за тези 24 бона хвърелени на буклука? Имаха някакво изследване наскоро. Сигурно и тази кака получава помощи и се води в графата "бедстващи"? Та колко бяха по прага на бедността?

7

ИАРА

преди 6 години

Хмммм ... с Фолксваген Шаран отиваме на лов за шарани, хванали сме доста тлъст ама билетаааа ... риболовния билет го няма. Ако го беше платил на нас, сега нямаше да седи на топло.

6

Анонимен

преди 6 години

Е тези баби/дедове как още не вдянаха че отваряйки портмонето апаши се не ловят! По бабугерите ще ни познаят - лови ли се пенсия с глупост и апаш депутат!

fallback