Снимка: flickr

Полицаи заловиха двама от най-известните крадци на коли, които с години тормозят половин София.

Зад решетките са Любомир А. (37 г.), по прякор Таратора и Александър Я. (41 г.), известен още като Шиндлера, Торбата и Сашо Драгалевския.

Двамата дебнели във "Фолксваген Голф", паркиран край търговски обекти на столичния булевард "Сливница". Чакали да спре някой шофьор с прилична кола, да слезе да си купи закуска, като остави автомобила с работещ двигател, за да не изстива.

Когато дошла жертвата им и зарязала своя "Мерцедес", единият от апашите скочил и го подкарал, а другият го последвал с "Голф"-а.

Този метод за автокражби се използва в зимно време и се нарича "скъпа баничка" или "кола на ключ".

През 2012-а Шиндлера се хвалел, че по студовете този сезон успял да спечели към 120 000 лв. като задигнал около 25 коли.

След сигнала за кражбата полицаи засекли "Мерцедес"-а и "Голф"-а да излизат от София в посока към Перник и погнали двата автомобила. Успели да ги спрат чак около миньорския град, където Шиндлера и Таратора били оковани с белезници. Те имали спътник на 35 години от пернишкото село Лобуш, но той не е задържан и ще бъде само свидетел по най-новото дело на апашите.

И двамата задържани са от Топ 10 на автокрадците у нас с десетки полицейски регистрации и дела.

Шиндлер е известен като специалист по "кола на ключ", а Таратора като експерт по джипове. Задигнатите коли карали за разфасоване в тайни автоморги в Пернишко.

Шиндлера стана особено известен през лятото на 2012 г., когато открадна АТВ и близо 40 души го гониха из столичния квартал "Горбуляне". Разлютените хора заградиха няколко улици и сами го хванаха, след което Шиндлера получи "присъда" на място, която се наложи да излежава в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase