Снимка: БТА
fallback

Арестуваният у нас 35-годишен мароканец е бил едно от доверените лица в "Ислямска държава". Вече получихме молба от мароканското правителство за неговата екстрадиция, обяви вътрешният министър Валентин Радев.

Oще по темата

"Твърденията на мароканските колеги са, че той е опасен и е имал специални знания", допълни той пред bTV.

Мъжът е задържан още на 13 януари на територията на България. Граничните служители са установили, че той влиза заедно още 26 сирийски граждани незаконно през границата на страната. В рамките на проверките е установено, че носените от него 5 различни документа за самоличност са фалшифицирани.

Установено е, че това е лице, което се издирва за тероризъм. През цялото време мъжът се е намирал в закрит тип общежитие за бежанци, така че е останал в България.

Вчера пред съда мароканецът е заявил, че не желае и не дава съгласие за облекчена процедура по връщането му, но едновременно с това не е подал и заявление още на 13 януари за получаване на статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Рашо

преди 6 години

Да го взимат по-бързо в Мароко че току виж някой от наште прокурори го освободил срещу мизерно заплащане.

21

Меркел Тилни

преди 6 години

Та н практика ИД са внедрени в лагерите за бежанци отдавна .Това означава че ЕС храни и дава пари на терористи в собствените си държави .Това е много опасен момент които след време ще покаже силата на джихадистите .Не трябва да има бежанци в ЕС казах те са опасност за обществото .Талибани взимат парите на пенсионерите и нашите деца сега .Пример ГЕРМАНЕЦ без здравни осигоровки умира без лекар ,а бежанец се лекува безплатно и получава помощи .Европа стана мюсулманска република .

20

Анонимен

преди 6 години

Как да подаде заявление за статут като е имал у себе си 5 фалшиви документа за самоличност,паспорти,лични карти,шофюрски книжки,че и какъв статут са щели да му дадат според някои умници и за туй се скрил в закрит тип общежитие заедно с другите до потърсване,като го потърсят тръгва нататък накъде го очакват,а другите от групата не ги търсят значи се спотайват в закрития тип общежития,нали се движели вкупом и да не се познават след като си знаят зъбките нали от хапещи бягат и случайно за тези пари

fallback