Снимка: архив Reuters
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун покани южнокорейския президент Мун Дже-ин в Северна Корея,
съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Членове на делегацията на КНДР за Зимните олимпийски игри в Пьончан са предали на президента на Южна Корея писмо от Ким Чен-ун, уточнява ТАСС, позовавайки се на агенция Йонхап. Според информацията Ким Чен-ун иска да се срещне с южнокорейския държавен глава възможно най-скоро.

Oще по темата

Според Франс прес, която се позовава на южнокорейското президентство, поканата е предадена от сестрата на севернокорейския лидер, Ким Йо-чен, която е в Южна Корея за Зимните олимпийски игри.

Президентът на Южна Корея призова КНДР да започне диалог със САЩ, съобщи Йонхап, цитирана от ТАСС. Той обеща и да посети Пхенян след необходимите приготовления. Двете Кореи се споразумяха да насърчават диалога за подобряване на двустранните отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

до 83

преди 6 години

Не се подигравий защото и за Русия се говореше така,но вече милиони европейци емигрират натам.Датчани,норвежци,шведи и финландци масове скачат на лодките и бягат към Русия.Германки,французойки,холандки и швейцарки масове се женят за руснаците само да се измъкнат от ЕС.От Австралия,Канада и САЩ полетите за Русия са спрени,властите се опасяват че няма да остане жив човек който да не полети към руската приказка.Путин за няколко години превърна Русия в нещо невиждано приятно.

48

ТHE Патриот

преди 6 години

Един бивш служител на американските служби доктор Стийв Паченек беше казал в едно предаване на Алекс Джоунс ,че ако обикновения американец отиде в Южна Корея просто ще му стане мъчно каква мизерна дупка изглежда САЩ в сравнение с тях!Толкова са напред че изобщо не им трябват никакви американци!Но Вашингтон има интерес от поддържането на напрежение по всички точни на света за да неутрализира прогреса на всички други сили способвни да са им конкуренция!Това е простичката истина!

47

до 82

преди 6 години

Хората от юга ще се юрнат кой как може към северокорейския благодат. Това ще се случи.

fallback