Снимка: Reuters
fallback

Японското правителство смята проведения вчера в Пхенян военен парад за провокация, заплашваща международната сигурност, заяви днес на пресконференция Токио правителственият говорител Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

"Тази демонстрация на военна техника е откровена провокация, отправяща предизвикателство към регионалната и международната сигурност", заяви Суга. "Ние не смятаме да се примиряваме с това", добави той и отново подложи на критика политиката на Сеул, целяща намаляване на напрежението в отношенията със Северна Корея.

Oще по темата

"Не трябва да се заблуждаваме от дипломатическите усмивки на Пхенян, необходимо е да избягваме действия, които могат да навредят на международния натиск върху Северна Корея", посочи японският правителствен говорител.

На друга пресконференция вчера японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че на парада били показани четири типа балистични ракети, включително междуконтиненталната "Хвасон-15". "В тясно сътрудничество със САЩ и Южна Корея ние внимателно ще събираме и анализираме информация за направленията във военната политика на Северна Корея", заяви министърът. Той отбеляза, че с военния си парад Северна Корея изтъква, че не смята да се отказва от ракетно-ядрената си програма.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 години

Военните на Сев.Корея може да са от световна класа,но нека се молят да не ги пипнат японците- тогава ще видят те какво значи да хвърчат Ченунски глави и крака,какво значи корейски партсекретари да мъкнат камъни в доломитената кариера!

25

Анонимен

преди 6 години

Най-новата новина е че администрацията на американският президент ТРЪМП обсъжда възможността за провеждане на военен парад във Вашингтон. Това е станало именно след парада в Корея. В един военен парад няма нищо лошо. За всички е интересно и е повод за гордост на гражданите с военните им сили. Много по добре да се правят паради с военна техника отколкото да се участват във войни!

24

Анонимен

преди 6 години

A NIE ZACHTO PRAVIM PARAD KATO NIAMAME NICHTO ZA POKAZVANE.

fallback