Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Белият дом заяви, че президентът Доналд Тръмп е наредил на Пентагона да организира военен парад във Вашингтон, предаде Асошиейтед прес.

Вестник "Вашингтон пост", който пръв съобщи новината, написа, че Тръмп иска тази година в столицата да се състои грандиозен военен парад с войници и танкове.

Говорителка на Белия дом потвърди информацията. Тя каза, че Тръмп иска Пентагонът "да помисли за тържествена проява", която да даде възможност на американците да засвидетелстват почитта си към армията.

Говорител на Пентагона заяви, че ведомството знае за искането и "обмисля вариантите".

Американското министерство на отбраната оповести и че войната в Афганистан е струвала на данъкоплатците в САЩ средно по 45 милиарда долара на година. Тъй като засега не се очертава конфликтът да свърши, изглежда тази сметка ще продължи да се плаща още години наред, отбелязва Асошиейтед прес. Данните бяха оповестени на изслушване в Конгреса.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Portugal

преди 6 години

САЩ представляват опасност за международния мир.Forca Portugal! <3

65

Анонимен

преди 6 години

Аз съм леко объркан и незнам,тези военни паради азиатски комунизъм ли са ,или са демократични ценности!?Щото до миналата година всички демократи се бъзикаха с военните паради на Изток,а сега са готови, друга песен да запеят!

64

Анонимен

преди 6 години

На този парад ще го "гръмнат". Всички ще обвинят Хилъри, и ще започне гражданската война. Армията ще конфискува оръжия на хората, ще има много жертви. Такъв е сценария, измислен още преди 150 год. Тръмп е последния президент. След това идва Новия световен ред и Антихриста. А най-накрая за капак, Атомният апокалипсис.

fallback