Снимка: архив, Reuters
fallback

Плановете на САЩ да разработват ядрено оръжие, в това число тактически бойни глави със заряди с малка сила, споменати в новата ядрена доктрина на Вашингтон, както и изявленията за възможна употреба на ядрено оръжие в случай на неядрено нападение говорят за това, че американският президент Доналд Тръмп "търси ядрена война". Това се казва в цитирана от севернокорейската агенция КЦТА позиция, предаде ТАСС.

Oще по темата

В изявлението, което е на Института по въпросите на САЩ към министерството на външните работи на Северна Корея, САЩ са наречени "престъпна ядрена държава", станала единствената страна в света, която е използвала ядрено оръжие и е "изсипала ядрена катастрофа на главите на няколкостотин хиляди души" в Хирошима и Нагасаки.

Вашингтон, посочва КЦТА, се придържа към неотклонна политика "на осъществяване на своя честолюбив замисъл за световно господство на основата на пълно ядрено превъзходство".

Това, както заявява авторът на коментара, потвърждава справедливостта в подхода на Пхенян да разработва собствено ядрено оръжие, за да гарантира националната си сигурност.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Гост+

преди 6 години

Ако търсиш упорито нещо накрая ще си го намериш

26

Анонимен

преди 6 години

Тоя на снимката уби брат си с отровна инжекция, чичо си с зенитно оръдие сега планува да убие сестра си.

25

До № 22

преди 6 години

Господине, никой чичо Сам не ме е промивал. Вашата глава е зомбирана от руска пропаганда! Отивайте да пиете Боярищник и не говорете мантрите на руската пропаганда за 9.11, ЦРУ и банкнотите на долара. Българският народ наистина е МЕГА-***!

fallback