Снимка: Pixabay
fallback

Бактерии, които поразяват организма и не се влияят от съществуващите антибиотици, звучи страшно. Но, за жалост, и това е факт. Учени от университета "Куин Мери" в Лондон твърдят, че Индия е потенциален "инкубатор за супербактерии", съобщи Нюзру.

Експертите мислят, че свободната продажба в държавата на непроверени и одобрени антибиотици еднозначно води до фатални последствия. Подобна практика провокира развитието на резистентност към лечението с антибиотични средства.

Властите в Индия не могат да се справят с проблема. Специалистите поискаха обяснение от ръководствата на международни корпорации, произвеждащи продукти, които не само не са одобрени в собствената си страна, но също така не са тествани от регулаторните органи на Индия.

Заплахата не идва само от там. Още през 2015 г. епидемиолозите предупредиха, че около 90% от камилите в Персийския залив са носители на смъртоносния Близкоизточен респираторен вирус (MERS).

Той е от най-опасните в света, предава се в радиус от един метър и човек, който влезе в контакт със заразено животно, може да предаде заразата без каквито и да било явни симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

до 16

преди 6 години

От първи април миналата година. Пише го в справочниците.

20

Пеев

преди 6 години

Нерде Индия, нерде Персийския залив.Много полезна статия...

19

Анонимен

преди 6 години

V dubai e po straschno spin triper sifilust mnogo prositutki ot bg rusiija ujas bolesti

fallback