Снимка: Reuters, архив
fallback

Косовският президент Хашим Тачи е недоволен от стратегията на Европейския съюз за Западните Балкани, която според него е несправедлива към Косово, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Тачи, който е на посещение в САЩ, написа във Facebook, че стратегията на ЕС за разширяване към Западните Балкани, която бе представена вчера от Европейската комисия, "не е успяла да поясни евентуалното членство на Косово, което е несправедливо".

Той смята, че причина за това пренебрегване е липсата на единна позиция на ЕС за косовската независимост, която не е призната от пет страни членки на Съюза.

Президентът обаче изтъкна, че това няма да откаже Косово от европейската цел.

"Ние ще направим това, което ЕС иска от нас, ще подобрим положението си. Косово няма да изпадне в отчаяние", написа Хашим Тачи.

Косовският премиер Рамуш Харадинай от своя страна заяви, че ЕС трябва да има "ясна политика за Косово, за да придвижи напред процеса на интеграцията му", предаде Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Васо

преди 6 години

Не изпадайте в отчаяние косовари. Изчакайте да минат 200300г. Да се изравните по възраст с някои от европейските държави, да постигнете някакви резултати като нация и държава, да ви запомнят другите европейци с нещо, да влезнете с някакъв принос в европейската история, а не с това, че сте се размножили на една територия като мишки. Че и сте си намерили спонсор да си споделяте интереси, и да ви тика там за където още не сте дорасли.

21

Анонимен

преди 6 години

Това с което е известно Косово е наркотрафика и търговията с органи.

20

Суджук

преди 6 години

Ако случайно тръгнете на екскурзия за Косово си оставете в някоя болница на съхранение поне единият бъбрек. Ще имате нужда после от него!

fallback