Снимка: Reuters, архив
fallback

Първородният син на покойния бивш кубински лидер Фидел Кастро, Фидел Кастро Диас-Баларт, се самоуби вчера в Хавана, съобщиха държавни медии, цитирани от агенция ЕФЕ и Ройтерс.

"Докторът на науките Фидел Анхел Кастро Диас-Баларт, който от няколко месеца се намираше под наблюдението на лекарски екип поради тежка депресия, сложи край на живота си на 1 февруари сутринта", съобщи в. "Гранма".

Кастро Диар-Баларт, на 68 години, беше единственият син от първия брак на Фидел Кастро с Мирта Диас-Баларт. В Куба го наричаха "Фиделито" поради поразителната прилика с баща му.

Той беше ядрен физик, съветник по научните въпроси в Държавния съвет на Куба и вицепрезидент на кубинската Академия на науките./БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 6 години

ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ПО СВЕТА СТРАДАТ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НАЧЕЛО СЪС КРАВАРСКАТА ВОНЯ.ДОЛУ ЗАПАДА

52

Анонимен

преди 6 години

Един ден всички млади хора по света, които ще са отвратени от наложения световен ред, ще носят дрехи с лика на Кастро (както и о днес с Че Гевара), Ленин, Путин, Сноудън ( сигурно и Сталин, Садам, Кадафи), в Сирия - Асад. В България това ще бъдат Вапцаров, Смирненски, Гео Миклев....Това е толкоз просто и логично...

51

Анонимен

преди 6 години

ПОДЛЪГАН ОТ КРАВАРСКАТА ПРОПАГАНДА ЗА ВОНЯЩАТА АМЕРИКА

fallback