Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Около 71 на сто от руснаците заявяват, че са решили твърдо да гласуват на предстоящите президентски избори и близо 70 на сто от тях ще подкрепят действащия президент Владимир Путин, показа проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувано вчера и цитирано от ТАСС.

От декември насам нараства процентът на заявилите, че имат намерение да гласуват. Още 10 на сто от запитаните са заявили, че имат готовност да отидат до избирателните секции. Само 3 на сто са сигурни, че няма да гласуват и още толкова - че вероятно няма да го направят.

69,9 на сто от запитаните са готови да подкрепят Путин, ако изборите се състоят в края на тази седмица, което е спад в сравнение с подкрепата от 73,8 на сто, отбелязана миналия месец.

Следващият по популярност кандидат е Павел Грудинин, издигнат от руската комунистическа партия. Той получава подкрепата на 7,2 на сто от запитаните. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 6 години

Вижда се, че с наближаването на изборите в Русия тече тотална мобилизация сред джендърската ***. Злобата издава безсилието на НПО актива. Истерията ги води до оскотяване. Това разбира се никак няма да повлияе на изборите.

48

знаещ

преди 6 години

Оставете Русия-ВИЖТЕ ние какво представляваме ! Нашите псевдо избори нищо не значещи и тия горе-самоизбиращисе и самоназначаващи се-естествено от Хамериканското посолство ! Ако някой си мисли че като ходи да гласува нещо зависи от неговия глас просто се ЛЪЖЕ !!

47

Анонимен

преди 6 години

Какви нещастници са руснаците. Каква богата на природни ресурси страна имат а живеят като скотове.

fallback