Снимка: архив, Булфото
fallback

Цената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за литър в някои от големите търговски вериги. Увеличението спрямо края на декември миналата година е с около 6 стотинки за литър, като средната цена за страната на най-масовия бензин е 2,09 лева. Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лева за литър, пише "Монитор.

Прави впечатление обаче, че в ниския диапазон са отделни малки бензиностанции, намиращи се извън големия трафик. Докато в обратната посока най-скъп е бензинът в големите вериги бензиностанции, които правят и най-голям оборот.

Само два от по-малките търговци на този пазар си позволяват в момента цени под 2 лева на литър, показват още данните. Докато в шестте вериги бензиностанции с най-голям оборот са над 2,13 лева за литър.

Експерти прогнозират, че поскъпването на горивата ще продължи и през следващите десетина дни. Темпът няма да е голям, но със стотинка-две цените ще се вдигат. Известно понижение с една-две стотинки може да се очаква само при най-скъпите продукти, които сега струват над 2,40 лева за литър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Зле сме

преди 5 години

Значи, докато тоя смотан и продажен, жалък и *** народ, не вземе пример как се оправят нещата в другите далеч по-нормални държави - няма да стане нищо по-различно от преди. А именно - колкото и да ни качват цените - все ще се навеждаме, ще си плащаме и най-много да почнем от злоба да се крадем взаимно. НИКОГА обаче българина не насочи яростта си към когото трябва!!!!! Умира като гнусен роб от ден първи!!! Яд ме е, че не съм роден другаде!

71

Комуняга

преди 6 години

По времето на Орешарски като струваше 2.80лв./л. не беше проблем!

70

Анонимен

преди 6 години

Почна подготвянето за въвеждане на еврото. Цените на всичко лека-полека се вдигат, някъде неусетно, другаде ударно. Горивата по цени догонват тези в половин европа, качеството в пъти по-лошо. Цената на водата, природната газ, хляб, мляко и т.н.

fallback