Ружа Игнатова; Снимка: Facebook
fallback

"OneCoin е най-легалната криптовалута, никой не може да се сравнява с нас. Ние сме бъдещето. До 2 г. никой няма да говори за биткойн", казва д-р Ружа Игнатова на семинар, в който презентира организацията си в края на 2017 г.

Oще по темата
По това време прокуратурата в Германия вече я разследва за измами и пране на пари, най-довереният ѝ партньор в организацията Игор Албъртс я напуска, фирмите ѝ в България са прехвърлени на клошари, а имотите - продадени на дружество на известен наш финансист. На официален въпрос за общия бизнес с Ружа Игнатова той бе лаконичен, че тя е наемател в негови имоти, пише "24 часа".

Прокуратурата в Билефелд, Германия, е започнала разследване срещу корпорацията OneCoin LTD, която е регистрирана в Обединените арабски емирства. До българската прокуратура пристига молба за правна помощ през октомври. Тя е свързана с десетки фирми и собственичките ѝ - две българки, които имат и немски паспорти. Това са обявената за създател на ОneCoin д-р Ружа Игнатова и майка ѝ Веска.

Разследването е за мащабна измама чрез пирамидална структура и пране на пари чрез създаването и разпространението на виртуалната валута. Има съмнения, че чрез схемата "уанкойн" са финансирани престъпни и терористични организации, посочват от спецпрокуратурата, която участва в претърсването на офисите на "Уан Нетуърк Сървисис" преди седмица.

Тази фирма, с офис на столичния пл. "Славейков", е дистрибутор на регистрираното в ОАЕ дружество и разпространява обучителни пакети за копаене на уанкойни. По сметките ѝ са минавали и парите, които Ружа печели от обучителни пакети. 3 месеца от ДАНС и ГДБОП следят операциите на фирмата, преди да влязат в офиса ѝ и да приберат сървъри и документация. Разпитани са над 50 души, сред които служители на дружеството. Ружа Игнатова и майка ѝ Веска обаче не са сред тях. Те са обявени за издирване с европейска заповед за арест от прокуратурата в Германия, която е получена и в България. Все още не са заловени.

3 348 769 са присъединилите се към OneCoin, които са си купили обучителни пакети, показва сайтът на компанията. От 110 до 55 555 евро е цената за различните нива на пакетите, които според Ружа Игнатова дават безценни знания за това как да се добива криптовалутата и да се забогатява от нея в бъдеще. Операторът за продажба на обучителните пакети е OneLife, регистрирана в офшорната зона Белиз. Операторът за криптовалутата е "Уан Нетуърк Сървисис" на пл. "Славейков".

"Уан Нетуърк Сървисис" е собственост на майката на Ружа - Веска Игнатова, която също е разследвана в Германия. На 2 май 2017 г. обаче Веска се оттегля от фирмата. Управител и собственик става 26-годишният Кристиян Манолов, чийто адрес по лична карта е в столичния кв. "Модерно предградие", но няма собственост на негово име. На Кристиян са прехвърлени още две дружества на Веска Игнатова. На адреса му по лична карта той не е открит, като там не са чували за него от много време. Бил бедно момче. На посочения на фирмата телефон за връзка с Манолов като управител никой не отговаря. На друг номер се обажда жена, която казва, че е била служителка на "Уан Нетуърк Сървисис" преди години, но вече няма нищо общо с дружеството.

Всички дружества на Ружа, майка ѝ и баща ѝ Пламен са прехвърлени на бедняци до края на 2017 г. Същото се случва и с имотите на Ружа в София, с които тя стана популярна. В края на 2015 г. тя купи ресторант "Крим" на ул. "Раковски" в София. По същото време стана собственик и на емблематичната къща на бившия кмет на столицата Димитър Моллов на пл. "Народно събрание", както и на сградата, в която е офисът на OneCoin в България на пл. "Славейков".

Общата сума на имотните придобивки на Ружа, които стават нейни за по-малко от година, е малко над 16 млн. лв.

През февруари 2017 г. обаче и трите сгради сменят собственика си, а Ружа става техен наемател.

Финансистът, чрез когото са били осъществени сделките, обясни, че той е бил нает от чуждестранен фонд и е сключил доверителни клиентски сделки, които са законни, но не пожела да обсъжда детайли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Пак Анонимен

преди 5 години

Когато съществува биткойна вие печелите по 3 възможни начина без дори да си мърдате пръста... Всяка печалба означава повече пари в портфейла и по малко работа за робовладелеца... ЕДИНСТВЕНО КРИПТОВАЛУТАТА ПРЕДЛАГА ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ БЕЗ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙНОСТИ. Кое е измама??? Това че е пуснала монета с която можете да изкупувате имоти и материални блага, която е била на центове??? Защо вие не си купихте центове??? Щяхте да притежавате имот за стотици хиляди само за стотици евро...

70

пак анонимен

преди 5 години

На пазара като пазарувате зеленчуци и плодове да не би да плащате всеки ден една и съща цена години наред???? Докато съществуват парите ще важи правилото за пазара... При по голямо търсене от предлагане цената се покачва, а обратно пада... Това е неписан закон... Както е позволен този пазар и парите, така няма как да бъде отказан по модерния начин... Банките ви крадът, а вие предпочитате тях... Със собствените си ръце не можете да правите много... Но когато търгувате вие печелите много повече...

69

анонимен

преди 5 години

До всички роби писали тук... Ако наричате криптовалутите пирамидални измами или Понзи Схеми, това означава че вашето работно място е понци схема, държавната система, капитализма, социализма, комунизма, демокрацията, и всички системи и тем подобни са пирамиди за измамни схеми... Те са пирамиди... вие сте във постоянен кръг от който не можете да излезете... Криптовалутите позволяват както бърз трансфер със по малка такса, така и печалба...

fallback