Снимка: Twitter
fallback

Дългогодишен член на германската националистическа партия "Алтернатива за Германия" се оттегли от партийния пост, който заемаше, след като прие исляма, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА.

Артур Вагнер бе член на провинциалното бюро на партията в провинция Бранденбург, Източна Германия. Говорителят на партията Даниел Фризе потвърди, че Вагнер се е оттеглил преди две седмици и каза, че това е станало по лични причини.

Той допълни, че е разбрал, че Вагнер е приел исляма, едва след като той се оттеглил от партийния пост.

"Алтернатива за Германия" водеше кампания срещу риска от ислямизация на страната заради притока на имигранти и високата раждаемост сред мюсюлманите в Германия.

Берлинският в. "Тагесшпигел" съобщи днес, че Вагнер, който стана член на "Алтернатива за Германия" малко след основаването й през 2013 г., в миналото е играел активна роля в група, подпомагаща бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Този е зет на Валери Симеонов ! От там идва фашистката жилка на Валерката, нацистите и там и в България са си едни и същи. Само където бъркат национализъм с нацизъм, но той нашия алкохолик как да схване разликите като е влюбен в тиквата и на един акъл

19

Анонимен

преди 6 години

Ако индустриална Германия не може да произведе въже за този, китайско на два ката би свършило също добра работа.

18

Я, какъв дундьо!

преди 6 години

Този само като го гледам и нещо ми става ясно, но няма да го напиша, защото ще го заличат и ще имат право, неприлично е!Този тип "мъже" е лесно да бъдат убедени да направят каквото и да било, стига да ги убеждава някой, подобен на тях. Това го има по цял свят. В някои гилдии така се прави лесна кариера. Този пък е направил услуга на някой, който го е помолил мило, кършейки китки и въртейки очи като примадона - този тип "мъже" така си говорят, маниерите им са такива.

fallback