Снимка: БТА
fallback

Севернокорейска делегация, оглавявана от лидерката на популярна севернокорейска дамска група, пристигна в Южна Корея, за да провери подготовката за участието на севернокорейска творческа трупа по време на зимните Олимпийски игри следващия месец, предадоха световните агенции.

Oще по темата

Делегацията наброява седем души. Начело й е певицата Хьон Сон-уол, която е лидер на дамската поп група Моранбон, която е много популярна в Северна Корея, пише БТА.

Южнокорейски телевизии показаха делегацията да преминава с автобуси през границата между двете Кореи. После тя се отправи към Сеул, откъдето взе влак за Пьончан, където ще бъдат игрите.

Хьон Сон-уол е и лидерка на арт трупата, която ще има два спектакъла по време на игрите в Пьончан.
Делегацията ще инспектира местата, на които се планира да бъдат изнесени спектаклите. В нея влиза и ръководителят на севернокорейския оркестър Унхасу Квон Бон-хок.

Северна Корея ще прати на игрите 22 спортисти. Те ще се състезават в три спорта и пет дисциплини, съобщи Международният олимпийски комитет вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Moranbong Band - My country is the best! [North Korea]Вероятно нещо подобно сме имали преди прехода и се е наричало Оркестър на Българското радио и телевизия под ръководството на Вили Казасян.Оркестър, който свири всичко - от класика до джаз, поп и рок.

18

Анонимен

преди 6 години

Moranbong band - World famous song medleyТе не са поп група Моранбон, а голям виртуозен дамски оркестър и солистки. Свирят и пеят на живо. Чудни са.

17

Анонимен

преди 6 години

въпреки,че Тръмп каза,че това било негова заслуга нито САЩ нито Русия имат нещо общо.Никой особено Китай не желае обединението на Корея. Корейците от севера и юга са един народ разделен по политически причини.

fallback