Източник: Reuters
fallback

Суперхраните са тенденция в храненето, която все повече навлиза у нас. В началото на всяка година си обещаваме, че ще подбираме менюто си така, че то да е по-здравословно. Именно суперхраните са онова, с което можем да започнем. Те са изключително полезни заради разнообразието от хранителни вещества.  

През 2017 г. авокадото несъмнено бе най-популярната суперхрана. Ето няколко други, които можем да включим към храненията през новата година:
 
Масло от ядки
 
Мнозина избират да се откажат от животинските продукти и започват да консумират само растителни. Маслото от ядки е суперхраната, с която можем да подправяме различни салати и ястия. То се приготвя от студено пресовани бадеми, кашу, орехи, лешници и други, които са много по-добра алтернатива на олиото от слънчоглед и зехтина. 
 
Маслата от ядки съдържат доста по-малко количество транс-мазнини и предпазват сърцето. Ако имаме алергия към ядки, можем да опитаме салата с масло от авокадо, което има подобни свойства и е силен антиоксидант.

Кои са другите суперхрани, които специалистите съветва да опитаме през 2018-та - вижте на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Супер храните като заместител на нормалната храна. Вече такива *** продават, че се чудят какво име да им сложат, че да се продават. Всички тези "супер"-храни биха имали някакво приложение, ако всичката останала храна ставаше за ядене и това еалтернатива за "търсачи на силни усещания".Може ли човек цял ден да кара на авокадо и масло от ядки? Освен ако не е решил да остави "светла диря" около мястото където се е хранил.Навремето хората ядяха зеленчуци ядяха зеленчуци, защото бяха вкусни.

15

Анонимен

преди 6 години

Слънчогедовото олио и зехтина по принцип също са масла от ядки....

14

До 1

преди 6 години

Натрупан стаж при бай Тошо - малки заплатки, малки пенсийки.Няма да се оплакваш тук.Сърди се на Тодор Живков ;)

fallback