Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров започна ударно участието си на Australian Open, след като надви в първия кръг австрийския квалификант Денис Новак след 6:3, 6:2, 6:1.

Противникът на хасковлията е 226 в световната ранглиста, като нашето момче не срещна абсолютно никакви проблеми да си вземе мача.

Това бе и първа среща между двамата, като двубоят се игра на центрания корт "Род Лейвър Арена".

В първия сет всичко се реши след един единствен пробив в полза на българина, който падна в четвъртия гейм. В осмия гейм той имаше цели пет шанса да пробие втори път и да вземе сета по-убедително, но в крайна сметка не успя.

Вторият сет започна добре за Гришо - с пробив в първия гейм и аванс от 2:0 в геймовете. Българинът достигна до още един пробив в него, който падна в петия гейм.

Третата част също започна силно за нашето момче и той стигна до ранен пробив в третия гейм, а след това в петия проби също, за да поведе с 4:1 в геймовете. До края на сета българинът проби още веднъж в последния гейм и така спечели убедително мача.

Следващият противник на българина отново ще бъде квалификант и ще се определи от срещата между американеца Макдоналд Макензи и шведа Елиас Имер.

Още спортни новини четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Важното е че ти му лижеш *** всеки ден ,Шарк !

12

Shark

преди 6 години

Леле леле, така да стъжни деня на злобарите. Е как сега ще плюят. Губи им се смисълът на живота. Трагедия направо.

11

Анонимен

преди 6 години

Първата среща - много добре. Сега да видим и втората.

fallback