Снимка: Daily Mail
fallback

Общ преглед
Бедно китайче привлече вниманието върху себе си след като се появи в клас със заледена коса, вежди и мигли, пише Daily Mail.

Третокласникът Уанг Фуман е на 8 години и произлиза от бедно семейство. Живее в малък селски район в бедна къща със своята баба и по-голяма сестра. Бащата се принуждава да работи в друг район, майката също ги напуска.

За да посещава училище в провинция Юнан, Южен Китай момчето трябва да изминава всеки ден по 4.5 км, което му коства повече от час. В класната му стая отоплението също е кът.

Директорът на училището Фу разказва, че в деня, в който стартират училищните изпити температурата става още по-ниска и градусите стигат до минус девет.

Фуман изненадва всички като влиза в класната стая замръзнал - със заскрежени кичури и вежди. Ръцете на детето били покрити с огромни рани, а кожата му била много суха. Уанг споделя пред изданието, че това е така, защото му се налага да помага на баба си в селското стопанство.

Появата му предизвикала бурния смях на неговите 16 съученици. Самият Фуман също не изглеждал разтревожен от състоянието си, нито притеснен от неблагоприятното време.

Според думите на директора, момчето е трудобюбиво и има добри заложби по математика. Историята му трогна много хора по света. Развълнувани потребители на социални мрежи изразяват желание да го подкрепят. Други пък коментират колко е голяма разликата между бедни и богати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Az

преди 6 години

до Марто: Първо съм жена (за уточнение само). Второ, колко съм работила в обора на дядо си, лека му пръст, си знам само аз. Това, че от понеделник до петък съм била в града изобщо не означава, че съм била "градско" дете. Трето, добро утро, че никоя държава не е само цветя и рози. Ела да видиш в САЩ някой резерват, в който 75% от населението няма вода и елекртичество. Просто ти е бедна фантазията...

24

Анонимен

преди 6 години

Никое дете не заслужава да живее в бедност и да минава 10 км. пеша в път за училище. Но за съжаление както казва Махатма Ганди. "По света има глад и мизерия, не защото не могат да бъдат нахранени бедните, а защото не могат да бъдат нахранени богатите."

23

Анонимен

преди 6 години

До AzЕми, прецакан си пич ...

fallback