Снимка: архив, Булфото

Вчера сутринта близки на 67–годишната Айшегюл Салиева подават сигнал в полицията, че нещо се е случило в дома им. Отишли да я търсят, но съпругът й Джебраим ги върнал.

Потърсили я пак и се усъмнили в поведението му. Дошлите униформени установили смъртта на жената, а наличните доказателства били безспорни, че извършителят на убийството е именно съпругът й.

Още по темата

Задържан е първо за 24, а след това мярката му е удължена на 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Все още няма данни от аутопсията за причината за смъртта на жената. По непотвърдена информация е била пребита от бой – с горещ котлон е била удряна в главата. Имало е и прободни рани.

Джебраим е привлечен като обвиняем, като наказанието, което предвижда законът е затвор от 15 до 20 години, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов, цитиран от "24 часа" .

Хора от село казват, че семейството се е заселило в Окорш преди малко повече от 10 години. Настанили се в къщата на свой племенник. Имали син, на когото не били биологични родители. Говорят, че проиграл техния имот на комар. Племенникът им бил откупил дължимото, продал после къщата и ги взел при себе си.

Съседите казват още, че Джебраим бил психично болен, но не бил освидетелстван. Непрекъснато тормозел жена си за пари, които харчел за пиене. Гонил я от къщи, спяла по комшии.

По думи на кметът на селото Емилия Кралева, Айшегюл често се е оплаквала от побоите у дома. Искала била да затворят съпруга й в психиатрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase