Снимка: Правителствена информационна служба
fallback

С пожелания новата година да е мирна и да има просперитет за двата народа, се обърна министър-председателят Бойко Борисов към турския си колега Бинали Йълдъръм, с когото проведоха днес среща в Истанбул.

Йълдъръм пристигна за официалното откриване на възстановената желязна църква „Св. Стефан“.

Oще по темата
"Това е действително голям ден, но и много добра инвестиция в бъдещето. Да покажем на цяла Европа, на християнския свят, че може да се подобрят отношенията с най-големия ни съсед. Колкото и да сме малки, ще се опитам да допринесем за това разбирателство", каза премиерът Борисов.

"Вие започвате годината с европредседателство и искам да Ви поздравя за това. По време на Вашето председателство започнаха да се появяват хубави послания от европейските ни приятели. С ЕС и преди не сме имали проблеми, но нека днес изпратим посланието: "Да сме толерантни", заяви министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 6 години

Да в деиствителност газта която ще купуваме от турция ще ни е по ефтина отколкото ако я внасяме директно от братушките

41

Анонимен

преди 6 години

Много древно предсказание гласи, че при следващия глобален военен конфликт - " Една трета от турците ще загинат, една трета ще избягат в Азия и една трета ще приемат християнството и камбаните на Света София отново ще забият".Времето ще покаже...

40

Анонимен

преди 6 години

От югоизток нищо хубаво не идва към България.Доказано е от векове.

fallback