Снимка: архив, Reuters
fallback

Двама души бяха убити и един - ранен, при масов бой между роми близо до южния испански град Малага, предаде Франс прес, като се позова на Гражданската гвардия.

Между 20 и 30 души от два клана са участвали в сбиването вчера, като са били въоръжени с хладно оръжие. Подробности за възрастта и самоличността на жертвите не бяха дадени.

Инцидентът станал в село Коин, на около 35 километра от Малага - център на туризма в южната испанска автономна област Андалусия.

Гражданската гвардия и полицията са разположили големи сили на място, за да предотвратят ново сбиване, като снощи обстановката се е нормализирала.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Етно

преди 6 години

В Испания почти няма роми, а синдита. Извинете се на обидените. На английски са джипси, а не роми.

12

Убедих се, че

преди 6 години

тези хора трябва да си имат отделна държава, в която да си уредят и обществото, и законите според техните обичаи.Чудя се само, какъв процент от тях се замислят над въпроса, какво струва на цялото общество това натрапване на техните нрави и спазването на обичаите им - да започват полов живот още в детска възраст, да раждат още непълнолетни, да живеят от подаяния, да присвояват вещи, пространства и друго, ако няма охрана, а също и да уреждат споровете си с драстични насилия и с кръвно отмъщение?

11

Анонимен

преди 6 години

австралопитеците са навсякъде!

fallback